dimarts, 22 de març de 2016

Trey McLaughlin i Moments a Cor al Teatre Principal: una actuació inoblidable

La nostra directora, Elsa Perches, va tenir un somni: portar a Menorca un dels més grans cantants del gospel internacional actual, Trey McLaughlin.


Mentre es posava mans a l’obra, ens va anar engrescant per fer un taller de gospel amb ell, de forma que el seu somni va esdevenir la il·lusió col·lectiva del nostre cor.
Després de mesos de contactes i molta feina d’organització, la il·lusió i allò que semblava inabastable, va esdevenir una realitat: Trey McLaughlin aterrava fa uns dies a Menorca —i per primer cop a Espanya—, procedent de Georgia, juntament amb Shanita Tolbert, una de les millors cantants i més versàtils del seu cor de gospel.


Trey McLaughlin va néixer el 1984 a Augusta, estat de Georgia, al sud-est dels Estats Units. Músic, compositor, cantant, director i docent, està dotat d’una veu harmoniosa i potent. Des de ben jove va destacar com a cantant i actualment té el seu propi cor, The Sounds of Zamar. Posseeix estudis superiors de música i de pedagogia musical, i imparteix tallers i classes magistrals arreu. Ell i el seu grup s’han fet un nom en el món contemporani del gospel americà, oferint concerts amb figures destacades com William McDowell, Kierra Sheard o VaShawn Mitchell, entre d’altres, i enregistrant diversos discs, com Chasing After You.


El resultat de la feina i l’aprenentatge del taller de gospel, es va poder apreciar el passat diumenge en un Teatre Principal completament ple i entusiasmat. Encetaren el concert les actuacions de les diferents corals de Moments a Cor —infantil, jove i adulta—, juntes i per separat, en què van oferir una petita mostra del seu repertori.


Seguidament, es donà pas a l’estrella de la vetllada. Els temes interpretats, com ara les balades de belles i sentides melodies, In awe of you, Let praises raise o Better is one day, sens dubte toquen l’anima i emocionen el públic, que sent fluir sentiments des del més profund de l’ànima. D’altres, més rítmics i vius, com Chasing after you o Lift me up, deixen palès que l’alegria i la força vocal i instrumental són també expressions d’una espiritualitat i fe profundes que cadascuna de les individualitats viu de forma particular.


Per cloure l’actuació, el cantant i Shanita Tolbert van posar la guinda a la vetllada interpretant un duo.
Trey McLaughlin dota de personalitat els temes amb unes versions particulars i amb la seva pròpia veu, envellutada i encisadora. Una veu que atrapa el cor i embolcalla els sentiments. Una veu que s’aixeca i enlaira les veus que l’acompanyen. Com a cantant, la sents, et sents i no et reconeixes, perquè et fa treure el millor i et transforma.
Diari "Menorca", 21/03/2016
Per a nosaltres, els components de Moments a Cor, aprendre d’aquesta gran figura del gospel i poder acompanyar-lo en el meravellós Teatre Principal de Maó, ha estat una experiència fantàstica i inoblidable. Esperam que el públic assistent, que va omplir el coliseu de gom a gom, xalés, vibrés i sentís la música tant com ho vam fer nosaltres i que, com bé va dir McLaughlin, experimentés una transformació que li deixés empremta.

Amb Trey McLaughlin i Shanita Tolbert
Finalment, i en nom dels membres de les corals de Moments a Cor, vull agrair a la nostra estimada directora, Elsa Perches, a una de les nostres cantants, Ali Garcia, i a tota la junta directiva, la tenacitat, la feina i la il·lusió esmerçades per fer possible el taller i organitzar un concert de gospel d’alt nivell a Menorca.


Publicat al Menorca, el 24 de març de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada