dimarts, 27 de desembre del 2016

El meu viatge a Eivissa i Formentera II: la nuit i la Vila d'Eivissa

Eivissa és mundialment coneguda per les seves nits legendàries i de disbaixa. Nosaltres no vam fer un viatge a la nit eivissenca i per açò no en puc explicar gaires coses. Us puc parlar, tanmateix, de l’èxit de les seves postes de sol i del rèdit que en treuen a l’illa.

Aquesta és la prova que he estat al Café del Mar
Sant Antoni de Portmany o guirilàndia, és un municipi situat a l’oest de la Pitiüsa gran. Un poblet que va créixer desmesuradament, arribant a ocupar gairebé tota la badia d’edificis d’apartaments de més de set plantes amb una piscina enmig d’un mini jardí, ideal per fer balconing des de l'habitació i jugar-se el coll en una nit de borratxera i excessos. Els restaurants elegants i els de batalla se succeixen després de tot un seguit de casetes d'empreses d'embarcacions que ocupen la vorera i que et porten a illots i cales de somni per un preu força ajustat.

Espectacular posta de sol des de San Antoni, el millor de la localitat
La festa està assegurada amb les discos Amnesia o Edén, però si no t’agraden o et canses, pots agafar el Discobús que et deixarà al Privilege o al Pachá de la capital. A mitjans d’octubre, algunes discoteques ja havien plegat i d’altres ho estaven fent amb grans i espectaculars Closing parties per tancar la temporada i dir "passi-ho bé, fins l’any que ve" (que difícilment serà millor). Aquell mateix diumenge se celebrava la gran festa de cloenda de Pachá i els tiquets anaven cercadíssims.

Passeig de locals chill out a Sant Antoni. Terrasa del Savannah
En qualsevol cas, ens va fer més gràcia la contemplació de la posta de sol des de les roques de davant el passeig dels locals chill out, començant pel memorable Café del Mar, on el preu d’una copa pot ser, com la posta, inoblidable, seguit del Mambo, el Savannah i d’altres, escoltant música relaxant o gaudint d'un DJ de renom i envoltat de “gent guapa” de la nuit eivissenca. Una experiència agradable i per poder dir: “idò, jo també he estat al Café del Mar” (foto inclosa).


Una darrera cosa afegiré al tema de les disbauxes nocturnes. El nostre hotel, situat en una urbanització superpoblada de la badia de Sant Antoni, celebra festes a diari en plena temporada turística. Damunt la tauleta de nit tens un nombre de telèfon, per si no et trobes bé... Per sort, aleshores ja no feien festes.

La Vila d'Eivissa
Abans de començar a parlar d’Eivissa capital o Vila, us convido a escoltar un tema força irònic d’Uc, un grup de música eivissenca d'arrel i que m’agrada molt.
"Sa nostra ciutat d'Eivissa
és una ciutat reial,
que en tot temps s'hi cuien figues
sense haver-hi figueral".


Vam visitar la capital de les Pitiüses durant un dia i ens vam centrar en Dalt Vila, la ciutat antiga, declarada Patrimoni de la Humanitat.


Dalt Vila és una petita joia i una de les meravelles de les nostres illes.


A Dalt Vila es pot accedir per diversos portals, com el Portal de Sant Joan
Entramat de carrerons i racons amb encant, edificis antics, baluards, esglésies, palaus i cases tradicionals.





Catedral d'Eivissa, al bell mig de Dalt Vila





No hi manca el carrer de l'Esperança
Els seus carrers empedrats conviden a deambular-hi fins a les antigues muralles, força ben conservades. Quan les comtemples des de la mar, pots imaginar l'estampa que oferia als pirates la ciutat dalt la penya, amurallada i protegida per uns baluards que encara la dominen. 





Perdre's pels carrerons és trobar racons ben pintorescs
Des de Dalt Vila es divisa una magnífica vista del port i dels barris tradicionals de la Marina i de sa Penya, antic barri de pescadors.


Barri de sa Penya, sota el baluard de Santa Llúcia


Dalt Vila i sa Penya, als peus

Actualment, és una zona a vessar de locals de marxa, on es passeja el glamour que hi estiueja, però on també hi trobam establiments no tan fashion.



Al carrer de la Verge hi ha tot de bars i locals d’ambient gay i drag-queen.
Eivissa combina tolerància i tradició d'una forma particular i única.



Espectacular vista del port, la Marina i Dalt Vila
Tanmateix, l'altra riba del port està súper mega construïda, amb alts edificis de pisos i diferents molls i un port esportiu per atracar-hi vaixells, creuers, iots, etc. No debades, Eivissa té gairebé 50.000 habitants. Aquesta imatge no la voldria per a Maó:


Port d'Eivissa

Quan surts de Dalt Vila, no pots deixar la capital sense haver visitat la zona arqueològica del Puig des Molins, una de les necròpolis més importants fenício-púniques del Mediterrani occidental, que conté uns 4.000 enterraments. El complementa el Museu del Puig des Molins, amb una exposició del material trobat molt engrescadora.


Bus de Tànit, al Museu des Puig des Molins


Altres articles que he escrit sobre aquest viatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada